Saturday 3 September 2011

Hand Of Fatima

Το χέρι της φατίμα (hand of fatima or hamsa) είναι ένα σύμβολο το οποίο σε διάφορους λαούς χρησιμοποιούνταν και χρησιμοποιείται για προστασία από το κακό μάτι. Hamsa στα αραβικά σημαίνει πέντε, όπως βλέπουμε στην φωτογραφία είναι ένα χέρι το οποίο είναι κυρίως συμμετρικό. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές με ματάκια στο κέντρο της παλάμης και χωρίς.
Το σημαντικότερο στην όλη υπόθεση είναι ότι ενώ θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα ματάκι ότι να' ναι σε μια αλυσίδα και να το κρεμάσουμε από τον λαιμό μας, το χέρι της φατίμα είναι πολύ πιο κομψό και δίνει μια αίσθηση μυστηρίου και πιο σοφιστικέ στυλ.
Αναρωτιέμαι λοιπόν αν κάποιος θέλει να αγοράσει ένα τέτοιο στην Ελλάδα που μπορεί να πάει να το βρει; 
Ήδη έχω ρωτήσει σε πάαρα πολλά κοσμηματοπωλεία και οι μισοί δεν έχουν ιδέα τι είναι!!! com on guys! Σας θυμίζουν κάτι οι κάτω φωτογραφίες;
Οκ δεν είστε υποχρεωμένοι να το ξέρετε, αλλά αυτά τα δυο είναι απο την σελίδα του οίκου κοσμημάτων cartier...
Μόνο σε ένα κοσμηματοπωλείο κατάφεραν να βρουν αλλά ήταν σε φίλντισι, εντάξει κάνει και αυτό αλλά προτιμώ να είναι χρυσό.
Επίσης υπάρχει και σε ακόμα μια αλυσίδα καταστημάτων, αυτήν των oxette, αλλά το είχαν μόνο σε μεγάλο και εννοώ τεράστιο. Βέβαια καθώς έψαχνα στο διαδίκτυο βρήκα αυτό:
 Όμως το κάτω χέρι δεν είναι συμμετρικό και το μικρό είναι από φίλντισι.
Αν κάποιος έχει πληροφορίες για το που μπορώ να βρω Ελλάδα ένα τέτοιο παρακαλώ αφήστε σχόλιο! 

thank u all....


3 comments:

Anonymous said...

υπάρχει σε ενα κοσμηματοπωλειο στον Πειραια στην Μπουμπουλίνας με ενα γυναικίο όνομα και το ονομαζουν παλαμη, ειναι συμμετρικό και νομίζω χρυσο, με ενα ματακι στη μεση.

Unknown said...

παιδια βρηκα ενα τελειο περιδεραιο με το σημα αυτο θα σε στειλω και φωτοο! το αγορασα απο το ΟΗ LA LA.

Andy said...

Πολύ ωραία! ναι αν μπορεις στείλε μια φωτογραφια και αν μου επιτρεπεις να την προσθέσω στην δημοσιευση... Επίσης η αδερφή μου, μου έκανε ενα βραχιολάκι με το συμβολο αυτο, θα βγαλω φωτογραφια να το ανεβασω!

Άντη